پسته از جمله خوراکی هایی است، که منبع بسیاری از مواد مغذی از جمله، فسفر، پتاسیم، آهن و …است. و به عنوان یک آجیل مقوی، در سفره ی ایرانیان جا باز کرده است.
پسته ترکیب بسیار مفیدی جهت خون سازی است و استفاد از آن در بیمارانی که دچار انواع کم خونی (از خفیف تا شدید) ، هستند، توصیه می شود. در گذشته ، گستره خرید پسته با توجه به قیمت مناسب آن، شامل همه افراد، با وضعیت مالی متوسط رو به پایین تا افراد با در آمد بالا می شد ،ولی امروزه با توجه به افزایش نرخ تورم و متعاقب آن، افزایش قیمت پسته، خرید این محصول معمولا توسط افراد با درآمد بالا صورت می گیرد. در نهایت می توان گفت، که طی چند سال اخیر به دلیل افزایش قیمت پسته، این ماده ی غذایی مهم و مقوی از سبد غذایی بسیاری از مردم ایران حذف شده است.
پسته خوش رنگ، خوشمزه چند نوع پسته وجود دارد که یک نمونه پسته کله قوچی است که بسیار درشت و خوشمزه است پسته بیشتر در اصفهان، کرمان، خراسان رضوی کشت میشود و به شهرهای دیگر صادر میشود پسته گران ترین و پرطرفدار ترین است بین مردم که اکثر مردم توانایی خرید ندارند پسته فواید زیادی برای بدن دارد.