مغز پسته از نظر طب سنتی گرم و کمی تر می باشد . مغز پسته برای درمان کم خونی(مقدار فراوان آهن موجود در مغز پسته و توانايي بدن براي جذب بالاي آن باعث شده كه پسته به مادهاي موثر براي درمان كمخوني فقر آهن معرفي شود) و تقویت میل جنسی و ذهن مفید است . برای تسکین سرفه، آرامش قلب ، خفقان، سردی کبد ، بازکردن انسداد و گرفتگی مجاری کبد و تقویت معده نافع است ، خصوصا اگر مغز آن با پوسته نازک روی مغز خورده شود. در ضمن پسته حاوي مقداري پروتئين گياهي، اسيدهاي چرب ضروري، فيبر، روي، كلسيم، فسفر و ويتامين E ، ويتامينB1، B2 ، B6 ، پتاسيم، سلنيوم، فولات، فيتواسترول و مس است كه همه اين مواد براي سلامتي مفيد ميباشند..پوسته سبز خارجی میوه پسته سرد و خشک است و جویدن ان در دهان برای استحکام دندان ولثه ، خوشبو کردن دهان و التیام زخم داخل دهان مفید است.مغز پسته و فرآورده های آن در غذاها وشیرینی های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرئد. به عنوان مثال از پسته در تهیه و تزیین شیرین پلو، انواع کالباسها، سوهان، انواع شکلات و باقلوا استفاده میشود. از دیگر کاربردهای مغزپسته می توان به استفاده از روغن پسته در لوازم آرایشی اشاره کرد. خوردن مغز پسته خام نیز باعث سلامت پوست ومو می شود.
خلال مغز پسته بايد داراي ويژگيهايي بشرح زير باشد :
1 ـ خلال پسته بايد داراي بو, رنگ و مزه طبيعي ( فاقد مزه تلخ و تند ) باشد .
2 ـ خلال مغز پسته بايد عاري از آفات زنده باشد .
3 ـ رطوبت خلال مغز پسته نبايد از 5 درصد بيشتر باشد .
4 ـ ميزان مواد خارجي خلال مغز پسته نبايد از نيم درصد بيشتر باشد .
5 ـ ميزان آفتزدگي نبايد از 3 درصد بيشتر باشد .
6 ـ ميزان خرده و شكسته نبايد از 20 درصد بيشتر باشد .
7 ـ ميزان خاكه نبايد از يك درصد بيشتر باشد .
8 ـ خلال مغز پسته بايد عملاً عاري از آفلاتوكسين2 باشد