طرز تهیه شور کردن پسته

پسته از زمان های قدیم همراه ما ایرانی ها بوده و جزء اصلی تنقلات به حساب می آید.
یادش بخیر وقتی خونه مادر بزرگ ها می رفتیم با کلی از تنقلات شیرین و شور که بیشتر خودشون درست کرده بودند از ما پذیرایی می کردند.
هنوز هم مزه آجیل عید نوروز، شب یلدا و چهارشنبه سوری یادم نرفته
اما امروزه کمتر کسی از روش های سنتی شور کردن پسته استفاده می کنه
امروزه روش های صنعتی، کار را برای همه آسان کرده.
قدیم همه چیز طبیعی بود.
اما امروزه همه چیز فرق کرده
امروزه رنگ ها و طعم هایی که به خشکبار می زنند فرق کرده اند، انگار طبیعی نیست.
اگر دوست دارید به یاد طعم و مزه پسته قدیم، خودتان پسته را تفت دهید، پس با ما باشید.

برخی افراد سود جو معمولا در بازار برای شور کردن پسته از پسته بی کیفیت  برای درست کردن پسته شور استفاده می کنند.

پس بهتر است که پسته را خودتان در منزل تفت بدهید و مزه دار کنید.

طرز تهیه پسته شور شده

به سه روش می توان پسته را شور کرد

روش اول

پسته را به مدت یکی دو ساعت خیس کرده.

سپس آن را آبکش کرده.

آنگاه به دلخواه خود مقداری نمک به آن افزوده و آن را در ظرفی ریخته با حرارت خیلی ملایم مرتب هم زده تا آب آن خشک شود.

و اگر خواستید پسته تان کمی رنگ قرمز به خود بگیرد و ترش مزه باشد، باید در این مرحله مقداری آبلیمو یا سرکه را به زعفران افزوده و آنها را در ظرف محتوی پسته بریزید.

 همچنان هم بزنید تا کاملا خشک شود.

 اگر چنانچه کمی رطوبت در هنگام تست کردن (مزه دیدن) دیدید آن را در یک سینی بریزید و در فضای آزاد بگذارید تا خشک شود.

نوار جدا کننده پسته ای

روش دوم

از آنجایی که پسته بعد از چیده شدن از درخت و مرحله فرآوری شسته می شود نیازی به شستن مجدد نیست.

برای شور کردن باید پسته را در ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم مرتب هم زده تا وقتی که رنگ پسته کمی تیره شود.

 این هم زدن باید به گونه ای باشد که پسته ها به طور یکنواخت برشته شود.

بعد از آنکه حس کردید رنگ پوسته استخوانی (صدفی) کمی قهوه ای شد، باید مقداری آب نمک روی آن بریزید البته در صورت تمایل می توانید یک قاشق چای خوری آبلیمو یا سرکه و کمی زعفران را به این محلول اضافه کنید.

سپس این محلول را بر روی پسته ریخته و به هم زدن ادامه دهید تا کاملا خشک شود.

 چنانچه رطوبتی در پسته شور شده حس شد، باید پسته ها را در یک ظرف ریخته تا در هوای آزاد خشک شود.

نوار جدا کننده پسته ای

روش سوم

ابتدا پسته را شسته

سپس مقداری آب نمک و مقداری آبغوره و زعفران و یک لیوان متوسط آب اضافه کرده.

سپس به مدت یک شب به پسته استراحت دهید.

روز بعد پسته را در صافی ریخته و سپس در سینی فر ریخته و در فر گذاشته تا برشته شود.

 آن را چندین بار هم زده تا با حرارت ملایم فر خشک شود.

مانند دو روش قبل اگر همچنان رطوبتی در هنگام تست کردن حس شد، در هوای آزاد گذاشته تا خشک شود