پسته اولین سوالی که در این مقاله می خواهم به آن پاسخ دهم این است که پسته چیست؟ پسته یک درختچه بومی ایرانی از خانواده بادام زمینی با دانه های خوراکی می باشد و در آب و هوای گرم و یا معتدل پرورش می یابد. مسئله بعدی که به همراه هم آن مطالعه می کنیم انواع پسته ایرانی است: از نظر گیاه شناسی تا کنون ۶۰ گونه پسته شناسایی شده اند که به دو گروه اصلی گرد و کشیده تقسیم می شوند، ازجمله معروف ترین انواع پسته ایرانی می توان به پسته اکبری، بادامی، کله قوچی، احمدآقایی، فندقی، خنجری دامغان و اوحدی اشاره کرد. و انواع پسته های صادراتی در ایران کله قوچی، فندقی، احمدآقایی و بادامی است.
پسته گیاهی بسیار مقاوم به شرایط نامساعد محیط می باشد و قادر به تحمل سرما تا ۲۰ در جه زیر صفر و گرما تا ۵۰ درجه بالای صفر می باشد و ایران جز صادر کننده های اصلی این محصول می باشد که در کشور چندین نوع پسته تولید و روانه بازار می باشد. از مهمترین فواید پسته می توان با تون ساز بودن بر اثر داشتن آهن بالا و همچنین کمک به لاغری می باشد.